18+ Ambulante begeleiding – Begeleiding thuis

Bij de Ambulante begeleiding van XORG wordt er ondersteuning op maat geboden aan jongeren en volwassenen die (nog) niet of op dit moment niet in staat zijn om geheel zelfstandig te wonen. Cliënten die hiervoor in aanmerking komen beschikken over een eigen woonruimte of wonen bij de ouders of vrienden en/of van hieruit zoeken naar een andere woning. Ook dient u in bezit te zijn van een WLZ-indicatie (vg 1-6 of Ggz 1-4).  Als u het niet zeker weet, geen probleem, dan helpen we u graag verder.

Wel uw eigen woning blijven behouden, maar wel intensievere (blijvende) begeleiding zou van toegevoegde waarde zijn, waarbij u eventueel beroep kunt doen op een 24/7 bereikbaarheid vanuit uw woning en/of onplanbare zorg.

Zou client wel een eigen woning willen (behouden), maar is geheel zelfstandig wonen nog niet of niet langer een optie? Misschien door een verstandelijke beperking, misschien door psychiatrische en/of psycho-sociale (multi-) problematiek? En heb je meer zorg en meer begeleiding (training) hierbij nodig, dan kan deze vorm van ambulante begeleiding passend zijn en passend gemaakt worden voor jouw problematiek. Er is dan in overleg meerdere keren per week of eventueel zelfs dagelijks contact met jou om  jouw eigen traject vorm te geven. In de avond en nacht mag je (vrijblijvend) je beroep doen op de desbetreffende begeleider (24/7 bereikbaarheid).

Je bent als client vrij waar deze zorg te ontvangen, het kan dus ook vanuit de woning waar u op dit moment verblijft of naar toe wilt. Er kan altijd meegekeken worden naar een geschikte woonruimte.

 

Nadat er een zogenaamde intake heeft plaatsgevonden, wordt er niet alleen gekeken waar u de ondersteuning bij nodig hebt, maar worden elkaars verantwoordelijkheden besproken en of er een match is. In de praktijk werkt het niet als je een begeleider hebt, dat niet goed matcht met jou. Dit wordt de eerste stap van de samenwerking tussen cliënt en zorgverlener.

Stimuleren tot een optimale zelfstandigheid en zelfregie blijft centraal staan. Stabilisatie en het stimuleren en/of onderhouden tot een optimale zelfstandigheid en zelfregie blijft centraal staan.

De ondersteuning of begeleiding zal gebaseerd worden op de 13 leefgebieden van de ZRM.

Te denken valt aan het (gezamenlijk) verwezenlijken van bijvoorbeeld een aantal van onderstaande punten:

  • Het inventariseren ondersteuningsbehoefte en opstellen begeleidingsplan op maat;
  • Woontraining; het onderhouden van de woonvaardigheden
  • Zelfontplooiing/ zelfwaardering, werken aan het eigen zelfbeeld
  • Dagstructuur; het vinden van een daginvulling op maat
  • Het stabiliseren tot een financiële basis
  • Ondersteuning ADL
  • Ventilatiegesprekken, spanning te structureren
  • Het zoveel mogelijk eigen maken van woonvaardigheden met betrekking tot zelfstandig wonen;
  • Het gezamenlijk voeren van gesprekken met (hulp)instanties/ bemiddeling
  • Het eigen maken van sociale vaardigheden en/of onderhouden van sociale contacten
  • (Stimulering en motivering tot) het opbouwen van een sociaal netwerk;
  • Een positieve vormgeving van jouw toekomstperspectief

Op zoek naar hulp bij begeleiding?

Meld je nu aan en kom in contact met een matching deskundige van XORG.

XORG scoort een 9.2.

IN 2020 scoorde XORG uit het cliententevredenheidsonderzoek, uitgevoerd binnen de ISO 9001 norm, een gemiddelde van een 9.2/10.

‘Wij als XORG zijn hier erg trots op, aangezien de clienten onze 0-meting zijn en direct onze graadmeter zijn, aldus directeur Michael Wauters.’

XORG groep is geregistreerd en/of lid van:

Tarieven

Hebt u een WLZ indicatie (zorgkantoor), maar twijfelt u of u in aanmerking komt, neem gewoon contact met ons op.

Ook  als u niet zeker weet of u een wlz- indicatie hebt, dan helpen wij u graag verder.