Het team

Matched-care

Zowel de eigenaar (Michael Wauters) alsook het personeel van XORG  hebben al jarenlange ervaring in de zorg en mogen zich hierdoor professioneel en bekwaam benoemen op meerdere gebieden binnen de zorg.

 

Mede hierdoor kan XORG  ‘matched-care werken’: er dient een match te zijn tussen cliënt en hulpverlening, dat cliënt zich goed voelt in de interactie. Cliënt en zorgverlener zijn een samenwerkingsverband aangegaan dus teamwork staat centraal. Communicatie en gedrag zijn nauw met elkaar verbonden en zijn hiermee dan ook de speerpunten die XORG  als specialisme met zich meebrengt. Belangrijkste reden is aansluiting naar elkaar, zonder te oordelen.

“Ik ben niet zo dol op stempels en stigma’s. In een oordeelvrije omgang met mensen zit magie.”

Michael Wauters

(Bron: Dagblad de Limburger)

Interview met eigenaar Michael Wauters:  Zijn verhaal..

In het verleden heeft Michael als co- founder, voormalig mede- directeur en mede- eigenaar van een andere (overigens nog steeds bestaande) zorginstelling, de keuze gemaakt tot een nieuwe uitdaging in het heden en de toekomst; om zijn passie voor en zijn geloof in de zorg op maat middels multi-dimensionale zorg met zorginstelling XORG tot uiting te brengen.

Eerder heeft Michael jarenlange werkervaring opgedaan in allerlei vormen en/of soorten van hulpverlening: Eerste werkervaring Sociotherapie in een Tbs-kliniek, als Case- Manager bij een  maatschappelijke opvang, als pedagoog bij SJSJ/ Keerpunt (Jeugdgevangenis), en in de functie Coördinator Zorg een team (en de bijbehorende hulpverleningstrajecten) aangestuurd/ gemonitord binnen een maatschappelijke opvang op een doorstroomvoorziening Beschermd Wonen. Tevens als Zzp’ er ingehuurd en ingevlogen op diverse behandel-, crisis-en traumagroepen voor o.a. jeugd door heel Limburg. Projectleiding en projectmanagement behoorden tot zijn overige opdrachten als Zzp’ er.

Motivatie XORG

“Dit alles maakt dat ik vanuit verschillende invalshoeken, zowel op micro-, meso- als op macroniveau, veel kennis en kunde heb opgedaan in de hulpverlening en in het sociaal ondernemen. Hoewel ik van mening ben dat de mens pas optimaal fungeert zodra ze zichzelf als eigen meetinstrument kan inbrengen/ inzien:

Authenciteit, uniciteit en een oordeelvrije bejegening, zijn mijn favoriete ingrediënten die Panoramix in een toverdrankje mag doen. Ikzelf heb Asperger en de nodige levenservaring ‘mogen’ opdoen, past dit nog in het toverdrankje? Asterix, Obelix, Remix, alles in the mix. Smaken verschillen, dat is ‘gewoon’ mooi! Dit geldt ook voor de voorgaande zinnen, zin in!”

Studie
Bachelor of Social Studies, Hogeschool Zuyd (*) & overige opleidingen/ cursussen
* incl. extra Minor Dyslexie Hogeschool Zuyd Heerlen                                                   

Michael Wauters

Algemeen Directeur | Founder XORG

Op zoek naar de juiste zorg?

Meld je nu aan en kom in contact met een matching medewerker van XORG.

XORG groep is geregistreerd en/of lid van: