Ambulante Begeleiding Thuis: Stimulerend en Motiverend

Ambulante begeleiding thuis is een veelzijdige dienstverlening die zich richt op verschillende leefgebieden. Xorg biedt ambulante begeleiding thuis op basis van het WLZ (Wet langdurige zorg) en het PGB (persoonsgebonden budget). Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in het stimuleren en motiveren van individuen op verschillende vlakken, waaronder de geestelijke en lichamelijke gezondheid, financiën, externe instanties en het creëren van structuur en stabiliteit.

Ambulante begeleiding thuis draait niet zo zeer om verpleging of zorg, maar vooral om het stimuleren en motiveren van cliënten om zelfredzaam te zijn en actief deel te nemen aan het dagelijks leven. Onze begeleiding is breed en omvat diverse taken die bijdragen aan een betere levenskwaliteit, zoals:

 • Het inventariseren ondersteuningsbehoefte en opstellen begeleidingsplan op maat;
 • Stimuleren van een dag- en nachtstructuur of ritme;
 • Motiveren om sociale interactie aan te gaan;
 • Het eigen maken van woonvaardigheden met betrekking tot zelfstandig wonen;
 • Hulp bij het ontwikkelen van een zelfstandige financiële basis;
 • Ventilatiegesprekken;
 • Begeleiding tijdens boodschappen doen, zodat cliënten niet eenzaam zijn en meer durven te communiceren;
 • Het voeren van gesprekken met (hulp)instanties/ bemiddeling;
 • Een positieve vormgeving van jouw toekomstperspectief;
 • Arbeids(re-)integratie;
 • Medicatiebeheer indien nodig;
 • Licht huishoudelijk werk en andere praktische ondersteuning.

Onze zorgprofessionals zijn gecertificeerd en hebben uitgebreide trainingen gevolgd op het gebied van social work en psychologie. Ze behandelen elke cliënt met compassie en individuele aandacht. Bij Xorg geloven we dat een grondig begrip van ambulante begeleiding thuis essentieel is om te bepalen of dit de juiste oplossing is voor jou of je dierbaren. Maak je geen zorgen, wij staan klaar om het je gemakkelijk te maken!

thuis-begeleiding-ambulante-zorg-wlz-indicatie-pgb

Voor wie is ambulante begeleiding thuis bedoeld?

Ambulante begeleiding thuis is bedoeld voor (jong)volwassenen die behoefte hebben aan ondersteuning bij het zelfstandig wonen. Of u nu een eigen woonruimte heeft of bij familie verblijft, onze op maat gemaakte begeleiding biedt de nodige ondersteuning in uw vertrouwde omgeving. Met een WLZ-indicatie (vg 1-6 of Ggz 1-4) kunt u in aanmerking komen. 

Voordelen van ambulante begeleiding thuis: Aansluiting & Empowerment

Bij Xorg geloven we sterk in de kracht van aansluiting en empowerment in onze ambulante begeleiding thuis. Onze identiteit wordt gevormd door de chemie tussen onze kernwaarden, en onze hoofdkernwaarde is Aansluiting & Empowerment. We werken volgens het ‘matched-care’ principe, waarbij we streven naar natuurlijke verbindingen en begrip tussen begeleider en cliënt. Door middel van onze sub-kernwaarden kunnen we dit op een effectieve en betekenisvolle manier realiseren. Hierdoor bieden we niet alleen ambulante begeleiding thuis, maar ook een waardevolle ondersteuning op maat.

Ontdek nu de voordelen van ambulante begeleiding thuis bij Xorg:

 • Mogelijk maken van zelfstandig wonen: Onze begeleiders zorgen ervoor dat cliënten in staat zijn om zelfstandig te blijven wonen en zo veel mogelijk regie over hun eigen leven te behouden.
 • Verbetering van kwaliteit van leven: We werken samen met cliënten om hun persoonlijke doelen te bereiken en hun krachten te benutten. Met ondersteuning op maat ervaren cliënten meer voldoening en tevredenheid in hun dagelijks leven.
 • Verhoging van sociale interactie: Bij ambulante begeleiding thuis hebben we aandacht voor aansluiting en empowerment, waarmee we sociale interactie en een gevoel van verbondenheid stimuleren bij cliënten.
 • Optimaal functioneren: Het gaat erom dat cliënten zo lang mogelijk, maar ook zo prettig en optimaal mogelijk zelfstandig kunnen wonen. We streven ernaar dat cliënten hun ware potentieel benutten en een betekenisvolle rol vervullen in de maatschappij.

Tarieven
Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie en toch graag gebruik maken van deze mooie vorm van therapie, neem dan even contact met ons op.

We staan klaar om jou te ondersteunen op jouw zorgpad, zonder wachtlijst.

Werking van ambulante begeleiding thuis

Het proces van ambulante begeleiding thuis omvat verschillende stappen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg en begeleiding ontvangt:

 1. Kennismaking/intake

  We leren je graag kennen en begrijpen jouw specifieke behoeften en doelen. Samen stellen we realistische doelen op.

 2. Plan van aanpak

  We ontwikkelen een persoonlijk zorgplan met de krachtwerk-methodiek, waarbij empowerment centraal staat. Het zorgplan richt zich op jouw unieke kwaliteiten en krachten.

 3. Regelmatige huisbezoeken

  Onze zorgprofessionals komen regelmatig bij je thuis om de voortgang te evalueren en concrete acties te ondernemen. We werken aan het bereiken van jouw specifieke doelen.

 4. Voortdurende evaluatie en aanpassing

  We evalueren en passen het zorgplan continu aan om aan de veranderende behoeften van onze cliënten te voldoen. Zo kunnen we altijd aansluiten bij jouw situatie en doelen.

Het kiezen van de juiste ambulante zorg

Het kiezen van de juiste ambulante zorg is een belangrijke stap voor jongeren en volwassenen die behoefte hebben aan ondersteuning bij zelfstandig wonen. Met de juiste zorgpartner kunt u de balans vinden tussen zelfstandigheid en de benodigde ondersteuning. Hieronder vind je enkele belangrijke punten waarop je moet letten bij het kiezen van de juiste ambulante begeleiding thuis:

 • Persoonlijke aandacht en maatwerk:

Bij het kiezen van ambulante begeleiding thuis is het belangrijk om te zoeken naar een zorgpartner die jou persoonlijke aandacht biedt en maatwerkoplossingen creëert. Jij hebt unieke behoeften en doelen, en een zorgaanbieder die hier rekening mee houdt, kan je de juiste ondersteuning bieden om je zelfstandigheid te vergroten.

 • Ervaren en gespecialiseerd personeel:

Kijk naar de ervaring en specialisatie van het personeel van de ambulante begeleidingsdienst. Zorgverleners met expertise op het gebied van psychologische en sociale problematiek, verstandelijke beperkingen of andere relevante gebieden kunnen jou beter van dienst zijn en passende begeleiding bieden. Bij Xorg hebben al onze medewerkers een social work of psychologie opleiding behaald en de nodige ervaring opgedaan, waardoor ze beschikken over de benodigde kennis en expertise om ambulante begeleiding thuis optimaal te bieden.

 • Flexibiliteit en bereikbaarheid:

Flexibiliteit in de planning van de begeleidingssessies is essentieel om deze af te stemmen op jouw behoeften en dagelijkse routine. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een ambulante begeleidingsdienst die 24/7 bereikbaarheid biedt voor ongeplande situaties en noodsituaties. Dit geeft jou gemoedsrust, wetende dat er altijd hulp beschikbaar is wanneer je die nodig hebt.

 • Samenwerking en communicatie:

De juiste ambulante begeleiding thuis omvat een goede samenwerking en communicatie tussen jou en de zorgverleners. Zorg ervoor dat de zorgaanbieder openstaat voor jouw input, jouw doelen begrijpt en regelmatig de voortgang met je evalueert. Dit zorgt voor een effectieve begeleiding en helpt je bij het behalen van jouw persoonlijke doelen.

 • Mogelijkheden voor zelfontwikkeling:

Ambulante begeleiding thuis moet niet alleen gericht zijn op het bieden van ondersteuning bij dagelijkse taken, maar ook op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Zoek naar een zorgpartner die programma’s of trainingen aanbiedt die je helpen bij het vergroten van jouw vaardigheden, het versterken van jouw zelfvertrouwen en het stimuleren van jouw zelfstandigheid.

Op zoek naar ambulante begeleiding thuis?

Bij Xorg begrijpen we dat het kiezen van de juiste ambulante begeleiding thuis een belangrijke beslissing is. We zijn er om je te helpen en zorgen ervoor dat onze zorgprofessionals zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Meld je nú aan en kom in contact met een matching deskundige van XORG. We staan klaar om jou te ondersteunen op jouw zorgpad, zonder wachtlijst.

XORG groep is geregistreerd en/of lid van: