WLZ

Alles wat u moet weten over WLZ-zorg bij XORG

Bent u op zoek naar informatie over WLZ-zorg? Op xorg.nl vindt u alles wat u moet weten over de Wet Langdurige Zorg. Onze pagina is speciaal gericht op mensen met een beperking, mensen met een verstandelijke beperking (VG) en/of mensen met een geestelijke  beperking (GGZ), cliënten met een WLZ-indicatie.

Wat is WLZ-zorg?

WLZ-zorg is de zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg. Het is een vorm van zorg die is bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben voor iets dat zo goed als hun hele leven zal blijven bestaan. Voor mensen die chronische zorg nodig hebben, dit kan overdag , maar eventueel ook in de nacht. XORG biedt deze zorg voor mensen die begeleid zelfstandig thuis kunnen wonen.

De Wet Langdurige Zorg regelt dat deze mensen recht hebben op zorg en de indicatie wordt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gesteld. De zorg kan vervolgens vormgegeven worden in natura of via een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Hoe krijgt u een WLZ-indicatie?

Om in aanmerking te komen voor WLZ-zorg moet u een WLZ-indicatie aanvragen. Dit kunt u doen via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ bekijkt of u aan de criteria voldoet voor de Wet Langdurige Zorg.

Kan ook zo zijn dat u een WLZ indicatie heeft, maar niet weet of u een WLZ indicatie hebt. XORG kan u hierbij helpen.

Locaties WLZ-zorg

Xorg biedt WLZ-zorg in de regio’s:

  • Maastricht
  • Heuvelland
  • Sittard, Geleen
  • Margraten
  • Eijsden
  • Beek
  • Gulpen
  • En meer!

Tarieven WLZ

Lees hier meer over de vergoedingen van WLZ-zorg.

Verschil tussen WLZ en Zvw

Het is belangrijk om het verschil tussen WLZ-zorg en de Zorgverzekeringswet (Zvw) te weten. De Zvw regelt de verzekering voor kortdurende zorg, terwijl WLZ-zorg gericht is op langdurige zorg.

WLZ-zorg en de wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

In sommige gevallen kunnen mensen met een geestelijke of verstandelijke beperking ook recht hebben op ondersteuning via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het is belangrijk om te weten of u recht heeft op WLZ-zorg of ondersteuning via de WMO.

wlz-zorg-limburg

WLZ-ondersteuning bij Xorg: Krijg de zorg die je nodig hebt

Heeft u een WLZ-indicatie of wilt u persoonlijke ondersteuning van ons team over WLZ? Meld je nú aan via de knop en kom in contact met een matching medewerker van XORG.

XORG groep is geregistreerd en/of lid van: