WLZ-zorg

Alles wat u als ouder moet weten over WLZ-zorg bij XORG

Als ouder van een cliënt met een geestelijke beperking of verstandelijke beperking, weet u hoe belangrijk het is om de juiste zorg te krijgen. XORG is hier om u te helpen bij het vormgeven van de juiste WLZ-zorg. Onze deskundigen hebben uitgebreide kennis van zowel GGZ- als VG-indicaties en kunnen u ondersteunen bij het verkrijgen van de juiste WLZ-zorg voor uw kind.

#1 Wat is WLZ-zorg?

WLZ-zorg is speciaal ontworpen voor mensen met een (geestelijk of verstandelijke) beperking. Het kan zijn dat de zorg overdag nodig is, in de ochtend en/of middag en/of avond.. Het biedt ook 24/7 zorg en ondersteuning zodat cliënten zich op hun gemak kunnen voelen in hun eigen omgeving, hun eigen thuis.

XORG biedt dan ook zelfstandig thuis wonen met ambulante begeleiding. Dankzij deze zorg kunnen cliënten zich vrijer bewegen en hebben ze de mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving als evenwaardig persoon.

#2 Wat is een GGZ-indicatie en VG-indicatie?

Een GZ-indicatie (gericht op geestelijke gezondheidszorg) en VG-indicatie (gericht op een verstandelijke handicap) zijn verklaringen die aantonen dat iemand recht heeft op bepaalde zorg en ondersteuning. Bij XORG ondersteunen wij cliënten en ouders bij het zelf aanvragen van deze indicaties zodat zij de juiste zorg krijgen.

#3 Waarom kiezen voor XORG?

XORG is een betrouwbare partner als het gaat om WLZ-zorg. Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring en kunnen u ondersteunen bij het vinden van de juiste zorg voor uw kind. Bovendien koppelen wij u met de juiste deskundige, zodat u verzekerd bent van een persoonlijke aanpak.

Vind de juiste zorg voor uw kind met XORG! Aanmelden?

Laat XORG u helpen bij het vinden van de juiste WLZ-zorg voor uw kind. Door u aan te melden, wordt u gematcht met een van onze deskundigen die u persoonlijk kan ondersteunen bij het vinden van de juiste zorg.

XORG scoort een 9.2.

IN 2020 scoorde XORG uit het cliententevredenheidsonderzoek, uitgevoerd binnen de ISO 9001 norm, een gemiddelde van een 9.2/10.

‘Wij als XORG zijn hier erg trots op, aangezien de clienten onze 0-meting zijn en direct onze graadmeter zijn, aldus directeur Michael Wauters.’

XORG groep is geregistreerd en/of lid van:

Tarieven

Hebt u een WLZ indicatie (zorgkantoor), maar twijfelt u of u in aanmerking komt, neem gewoon contact met ons op.

Ook  als u niet zeker weet of u een wlz- indicatie hebt, dan helpen wij u graag verder.