Skip to main content

Vanuit Specialisme naar Passie: XORG’s Uitgebreide Zorg voor Mensen met Zintuiglijke Beperkingen in de WLZ

By Zorg

Bij XORG staan we bekend om onze deskundige zorg voor mensen met autisme, verstandelijke beperkingen, en psychiatrische problematiek. Dit is al jaren onze kernexpertise, en we hebben veel cliënten geholpen om hun leven weer in eigen hand te nemen. Maar onze ambitie en passie voor zorg stoppen niet daar. We hebben onze horizon verbreed en zijn ons steeds meer gaan specialiseren in de zorg voor mensen met zintuiglijke beperkingen binnen de WLZ.

Waarom deze uitbreiding?

Onze drang om voortdurend te verbeteren en in te spelen op de veranderende zorgbehoeften van cliënten heeft ons ertoe gebracht om ons te verdiepen in de zorg voor mensen met auditieve en visuele beperkingen. We merkten dat er binnen de WLZ een groeiende vraag is naar gespecialiseerde zorg voor mensen die niet alleen een zintuiglijke beperking hebben, maar ook te maken hebben met complexe zorgvragen. Deze groep verdient net zo goed de persoonlijke aandacht en zorg op maat die wij al jarenlang bieden aan andere doelgroepen.

Onze kernwaarden: Een perfecte match met de zorg voor zintuiglijke beperkingen

Bij XORG werken we vanuit een set van kernwaarden die naadloos aansluiten op de behoeften van mensen met zintuiglijke beperkingen. Onze kernwaarden zijn niet zomaar woorden, ze vormen de ruggengraat van onze zorgverlening en zorgen ervoor dat wij op een natuurlijke manier aansluiten bij onze cliënten.

  1. Uniciteit & Authenticiteit
    Bij XORG geloven we dat iedereen uniek is, en dat geldt zeker voor mensen met zintuiglijke beperkingen. We moedigen onze cliënten aan om hun eigenheid te omarmen en helpen hen om zichtbaar te zijn in de maatschappij. Onze begeleiding is erop gericht om jouw specifieke kwaliteiten en mogelijkheden te versterken, zodat je jezelf kunt ontwikkelen op jouw manier, ondanks de uitdagingen die een zintuiglijke beperking met zich meebrengt.
  2. Betrouwbaarheid & Kwaliteit
    Wat we beloven, maken we waar. Voor mensen met zintuiglijke beperkingen is het cruciaal dat ze kunnen vertrouwen op hun zorgverleners. Bij XORG houden we ons altijd aan onze afspraken en zorgen we voor duidelijke communicatie. We begrijpen dat consistentie en betrouwbaarheid essentieel zijn, vooral wanneer je te maken hebt met een beperking die invloed heeft op je dagelijkse leven.
  3. Gelijkwaardigheid & Oordeelvrije Communicatie
    Bij XORG zien we iedereen als gelijke. Voor mensen met zintuiglijke beperkingen betekent dit dat we hen niet benaderen vanuit hun beperking, maar als volwaardige individuen. Onze communicatie is open, eerlijk en vrij van oordeel. We luisteren naar wat jij te zeggen hebt en zorgen ervoor dat je gehoord en begrepen wordt, ongeacht je beperking.
  4. Innovatie & Efficiëntie
    In de zorg voor mensen met zintuiglijke beperkingen is innovatie van groot belang. Bij XORG blijven we altijd zoeken naar de beste en meest efficiënte manieren om zorg te bieden. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en methodieken om ervoor te zorgen dat onze cliënten de best mogelijke ondersteuning krijgen. Dit kan variëren van hulpmiddelen voor communicatie tot innovatieve benaderingen voor het verbeteren van de zelfstandigheid.
  5. Presentie & Aandacht
    Bij XORG ben je geen nummer, maar een persoon die gezien en gehoord wordt. Voor mensen met een zintuiglijke beperking is dit nog belangrijker. Wij zijn er altijd voor onze cliënten, ook als ze ons niet direct nodig hebben. Onze aandacht voor detail en persoonlijke betrokkenheid zorgen ervoor dat je je altijd ondersteund voelt.
  6. Verantwoordelijkheid & Gelijkwaardigheid
    Zorg is een samenwerking. Bij XORG geloven we dat een gelijkwaardige relatie tussen cliënt en zorgverlener de basis is voor succesvolle zorg. Dit geldt zeker voor mensen met zintuiglijke beperkingen, die vaak een proactieve rol moeten spelen in hun eigen zorgproces. We zorgen ervoor dat iedereen weet wat zijn of haar rol is en dat we elkaar altijd kunnen aanspreken op wat beter kan.

Wat houdt onze zorg voor mensen met zintuiglijke beperkingen in?

Bij XORG bieden we nu uitgebreide zorgdiensten voor mensen met zintuiglijke beperkingen. Onze aanpak is altijd gebaseerd op de specifieke behoeften van de cliënt, waarbij we een integrale benadering hanteren. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de beperking zelf, maar ook naar hoe deze samenhangt met andere factoren in het leven van de cliënt.

Onze zorg omvat:

  • Individuele begeleiding: Voor mensen met auditieve en visuele beperkingen bieden we begeleiding die gericht is op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, het versterken van communicatievaardigheden, en het bevorderen van participatie in de samenleving.
  • Ambulante begeleiding: Onze zorgverleners komen bij je thuis of gaan met je op pad om je te ondersteunen in je eigen omgeving. We werken samen aan het vinden van oplossingen die jouw leven makkelijker maken, met oog voor je specifieke zintuiglijke beperkingen.
  • Multidisciplinaire zorg: We werken samen met specialisten zoals audiologen, optometristen, en andere zorgprofessionals om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

Geen wachtlijst, directe zorg

Net als bij onze andere zorgdiensten hebben we bij XORG geen wachtlijst voor mensen met zintuiglijke beperkingen en een WLZ-indicatie. We begrijpen hoe belangrijk het is om tijdig zorg te ontvangen, vooral wanneer het gaat om zintuiglijke beperkingen die je dagelijks leven kunnen beïnvloeden. Bij ons kun je rekenen op snelle en deskundige ondersteuning.

Zorg in Zuid-Limburg, Midden-Limburg en het Heuvelland

XORG biedt zorg aan in de regio’s Zuid-Limburg, Midden-Limburg, en het Heuvelland, waaronder plaatsen zoals Maastricht, Sittard, Roermond, Gulpen, Vaals, en Margraten. We werken nauw samen met lokale zorginstellingen en specialisten om ervoor te zorgen dat je altijd de beste zorg krijgt, dichtbij huis.

 

Wil je meer weten? Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar zorg voor een zintuiglijke beperking met een WLZ-indicatie? Of wil je meer weten over onze uitgebreide zorgdiensten? Neem dan contact met ons op. Bij XORG staan we klaar om je te helpen met de zorg en ondersteuning die je nodig hebt, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Op zoek naar persoonlijke ambulante begeleiding?

In een gratis intakegesprek kijken we samen welke zorg jij precies nodig hebt. We luisteren naar jouw verhaal en zorgen ervoor dat je de ondersteuning krijgt die het beste bij jou past.