Xhorse

Professionals in de paardenwereld, met een jarenlange ervaring in de hulpverlening en een levenslange liefde voor paarden weerleggen samen met jou de focus naar de kern van jou, je eigen ik. Wie ben jij?

Hoe communiceer jij? Wat voel jij, als de ander reageert op jou? Of het nou gaat om het verwerken van trauma’s en/of hechtingsproblematiek, tot zelfwaardering komen of moeite hebben om tot een zinvolle dagbesteding te komen. Er wordt jou de ruimte geboden om helemaal tot jezelf te komen en om vervolgens samen te werken aan jouw zorg en welzijn; angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten, patronen los te laten en/of te doorbreken, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft.

In de missie van XORG staat centraal om samen te werken met jou, om jou te laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee het basisvertrouwen te herstellen.

“Een plek waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn.”

Waarom paarden?
Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Om te overleven in de natuur is het zaak dat zij het gevoel en de intentie van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen wordt er gebruikt bij coaching met paarden.

Door het leven in de kudde is een paard gericht op leiderschap, samenwerking en balans in de groep. Ook deze eigenschappen worden ingezet bij het coachen met paarden.

Het omgaan met paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden spiegelen direct en zonder oordeel je (onbewuste) gedrag, hetgeen in het DNA van XORG past. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren. In principe zijn de paarden de therapeuten en coaches, hoe bijzonder?! Zonder jou te oordelen over wat goed of fout is, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding.

Coaching en therapie met paarden is dan ook een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Het mooie aan therapie met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwordings- en veranderingsproces bij de cliënt veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de paardentherapie leert kan je op die manier inzetten in de praktijk.

Tarieven
Mocht u niet in aanmerking komen voor een indicatie en toch graag gebruik maken van deze mooie vorm van therapie, neem dan even contact met ons op

Op zoek naar hulp bij dagbesteding?

Meld je nu aan en kom in contact met een matching medewerker van XORG.

XORG groep is geregistreerd en/of lid van: